Agtrup Danske Skole (1946-1981)

Fra 40-års jubilæet 1986

Lærer Hans Erik Larsen med 5./6.klasse

GUNNAR RYGE PETERSEN: AGTRUP DANSKE SKOLE 1946-1981

Download skriftet nedenfor:

ryge_petersen_agtrup_danske_skole_1946_1

Søren Ryge i Mig og klassen, DR 2016

I Mig og Klassen tager Mark Stokholm TV-vært Søren Ryge på en rejse tilbage til barndommens skole for at finde svar på, hvordan skolelivet, klassen, lærerne og ikke mindst klassekammeraterne har været med til at forme Søren Ryge til det menneske, han er i dag.
Søren Ryges rejse tilbage til sin skoletid er lang - både i tid og sted. Han gik nemlig i dansk skole i en lille landsby syd for den dansk-tyske grænse kort efter 2. verdenskrigs afslutning i starten af 50'erne. Og det havde stor betydning for Sørens skolegang. Hans egen far var skolens eneste lærer, og Sørens skole og hjem var smeltet sammen til ét. Søren Ryge var en artig lille fyr, så der vanker mange gode historier og nye indsigter, når Søren mødes med klassens rod, Frede. Søren genoplever også, hvordan det var at være barn i en tysk landsby lige efter krigen og aldrig få lov til at høre om de store menneskelige tragedier, som stort set alle voksne i byen havde oplevet under de fem lange år.

Hans Detlef Andresen 1917-2016

Dansk bonde i tysk hjemsatvn.pdf

Kilder: KONTAKT, Fla050117